Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Välfärdsvålnad




Vadar du med vän
Över en vårväckt och yster älv
Eller raglar du i rusket
Mot en höststorms skyfall dyster själv


En barrikad blev bruten
Mot malströms mitt där driva ved
Stå blottad obepansrad
Vad ska slumpas bort och rivas ner


De blåa dunsters drake
Med sitt ena öga spacklat rött
En blodbesudlad bengård
Där din välfärdsvålnad vacklar trött







Bunden vers av sundino
Läst 255 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-05 15:04



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Folkhemmet är ett minne blott. Nu är det bara blått. Och grått.
2013-10-05

  träsnidaren
Sagolikt vackert.
2013-10-05
  > Nästa text
< Föregående

sundino