Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymningsvisa




Jag ser det skymma över land
Jag ser en äng till vila gå
Ett skogsbryn sakta mörknar
Jag vandrar hemåt längsmed ån


Små händer samlar kastanjer
Rödgula löv från slokad gren
Jag bär veden till kaminen
Vi läser sagoböcker i dess sken


Jag känner ängslan stinga till
Ett bortom som lovar inget gott
Vill gömma er för världen
Som kupad hand om frön jag sått







Bunden vers av sundino
Läst 190 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-09 20:44



Bookmark and Share


    sundino
Tack för att ni läste
2013-10-10

  Anders Granström
Orden tillsammans skapar bilder, sekvenser - välskrivet och med känsla. Kanon, tack!
2013-10-09

  träsnidaren
Rogivande och ljuvligt vackert. Som en saga, en mycket fin sådan. Med ett förträffligt språk!
2013-10-09
  > Nästa text
< Föregående

sundino