Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Var ute vid Mälaren och just på väg att ge upp mitt diktande när jag reste mig upp och såg en asp sjunga i vinden. Då satte jag mig ner igen och skrev denna, om den stora frågan.


Vill inte

Asplöven vinkar
såsom pyttesmå barn
från sin trygghet

Är det till välkomnande?
eller farväl?

Alarna anar
Alla mina böcker bockar
Tar ingen min fråga på allvar?

Även då jag hör stenarna sucka
fäster inga ord på mitt papper

Minns mig!
Ingen minns mig!

Bara gräset som nickar
och vildrosen som darrar

Det är tur att jag har
förmågan att drunkna
bara försvinna
i - glömskan

Det är sorgligt men sant
jag vill inte komma hem

Till famlande försök som föder
till när och fjärran i nöder

till sist
vi faller
igen




Fri vers av Bengt H VIP
Läst 264 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-09 21:53



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Ängsligt...kasta loss...ge järnet för helvete !
2013-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP