Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sista dagen innan Januari

Det är längesedan,
då tron passerade ett uttömt hopp
och lade sig ned i graven bredvid.

Då stjärnor kunde blinka och skapa
historia från ett ögonblick blir ett minne
som etsar sig fast i instinktens inre korridor.

Det kommer att upphöra,
ta slut och förinta sig själv innan
nya världar kan skapas och slutligen
sker den återställelse som får oss att uppleva nuet.

Jag är kungen i mitt liv som väntar
och där i all längtan efter förnyelse kommer
historien ikapp.

Minner om en enda sak medan ögonblicken passerade i revy,
när sista dagen kommer
är det alltid en början på något nytt.




Prosa av Max Poisé
Läst 309 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-10-12 13:08



Bookmark and Share


  Maximillixen
Det är stort i dina texter och det gillar jag.
2013-10-15

  ResenärGenomLivet VIP
De tre sista raderna sammanfattar helheten så bra...hoppfullt...
2013-10-14

  Rise Little One
Kraften finns alltid i dina texter samt stark tro på den ljusa framtiden.
2013-10-12

    ej medlem längre
en vacker text med mycket djup..
2013-10-12

    ej medlem längre
Jättebra!
2013-10-12

  aol
så sant bra skriftat,
2013-10-12

  Ninananonia VIP
Så är det nog..
2013-10-12

  prinscess VIP
detta var mycket bra skrivet
en sådan inlevelsekänsla av nuet
2013-10-12
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé