Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skaparsånger



hör sånger från bergsdal förtälja om svunnen mystik
se lammens herde leda orkestern på strängar av glas
märk hur mullret av framstörtande floder bildar dess bas
lyss till susande lövverk som sjunger vår höghets lyrik
dirigerad av vinden som ilar genom lundars rytmik
dess dursymfoni en gång tonsatt av himmelska händer
genom dalgångar i dimma Han budskapet sänder
om mening med mödan, om okänd kunskap antik


se floder förrinna, lövverk förtvina, och strängar i kras
hur vindar med sånger mot bergsväggar vänder
så ingen må höra den sanning som stråkarna länder
den upplysningsensemble som av Honom övergavs
se mänskan nu sträva modfällt mot misstyrda mål
hur öron är döva för världsalltets viskningar kvävda
hur ögon förblindats av Hans skuggslöjor vävda
svunnen mystik om kunskap antik, förevigt fördold















Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 260 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-10-18 06:43



Bookmark and Share


  Nina.H
Så väl sammanvävt, strof för strof, där rimmen är i särklass! Helt underbart att läsa!
2013-10-18

    ej medlem längre
Så vackert diktat!
2013-10-18

  queenia
tack! jag hör och ser symfonierna vackradu spelar med orden så nätta!
2013-10-18
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP