Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vardagsbaseball


Så traskar det in,
korsar benen och
lutar sig mot diskbänken.
Konstaterar,
att här finns inga synbart
ostämda strängar.
Bara rullande rutiner.
Vardagens bekväma och obekväma verkan
av att vara ler och långhalm
kastar sin skugga på plåten.


Så traskar det ut,
lämnar sitt vardagligt ingrodda bohag.
I ett obevakat ögonblick
där nakenheten råder,
matchas grön blick och blå.
Får till ett slag av andnöd,
rakt som en klockren lyra.
-Vem är du, vackra människa?













Fri vers av Sway
Läst 349 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-10 22:03



Bookmark and Share


  Anna*
Klockren hit! Suverän beskrivning av hur det kan vara när slentrian och vardagstristess förstört massor...
2010-01-13

  Labra lege
Nu har jag läst den flera gånger och jag gillar den mer och mer..
...men jag fastnat på "sätet", det kanske klingar konstigt i mina öron
men så är jag ju åxå...en smula konstig.
Den är inte rakt på sak men den talar ändå tydligt!
Fortsätt!!
2006-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Sway
Sway