Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läses med eftertanke.


Rörelse i förstörelse

Alltid dessa försök. Hackspetten trummar på. Det låter rätt så muntert. Oregelbundet, och ändå denna musik. En plötslig väntan. Tyst. Alla lyssnar. Så slut, och andra instrument tar vid i orkestern, denna höstmorgon.

Jag kan inte bära det, denna skönhet, accelererande in mot centrum. Kaotisk centripetalrörelse. Kan vi hålla i ända fram?

Här är en ocean. Och jag vill bara ha ett glas vatten. Jag, jag är vattnet Och du, du är vatten. Jag kan simma i dig men aldrig dricka, en enda, droppe. Då vore jag ju en - kannibal?

Det är sant, man måste förstöra, för att kunna bygga upp
men i förstörelsen - detta lockande - förbjudna?
Nog nu! Det är nog inte rätt - att bara hoppa runt i dur!

Så ingenting är förbjudet. En mor som bär ett barn, vad är hon att banna det? Allt föds perfekt. Även det dödfödda. Vi har alltså bara inte fötts ännu? Jo! I virvel. I kaos.

Hackspetten har tystnat. Kanske har hon fått sin frukost. Detta ljuva ord. Ett mål mat som ska bära en in i dagen.

* * *

Gränsmoln i blickfång
stilla i siluetter
bakom syns intet

Så även i denna rad
vilar orden absolut




Fri vers av Bengt H VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-20 13:50



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Svårt att spara längtan, förstå innehåll och inse livets smärta och skönhet. Du har lyckats fånga allt i en dikt.
2013-11-12

  Lena Själsöga Keijser
begrundansdjup
...ordnat kaos
2013-11-03

  Gunnar Hilén VIP
Tur jag tittade in. Bokärks...känner igen mig i betraktandet du gör. Och gillar det du ser och upplever.
2013-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP