Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Måndagen är, enligt ursprungsbeteckningen på dagarna, månens dag... Liten måndagsfundering...:) Repris, ursprungligen publicerad oktober 2011 Egen bild 2013


På Måndag

På måndag

är det långt till lördag

och då är det

snart måndag

åter igen

Sen kommer tisdag

så onsdag

och fredagen i slutet och

däremellan kommer torsdag

Söndagen är allra sist

Men det är ju bara

en massa

namn

 

Vad betyder ett namn

Betyder det mycket

Ja, ibland

förstås

kan man tycka

Egentligen är de ju lika,

dagarna..?

Tänk om man

skulle ta och byta namn

på dem...?

 

Ja, ida'

är det fredag

säger jag då

 

Och genast slappnar

kroppen och knoppen av

och blir klarare och lite gladare

 

Då är det lördag imorgon

Skööönt

Godisdag

lögardag

En dag för bad

Men sedan är det ju måndag snart igen förstås

  

Kanhända bättre med färger på dagarna blott..

Det har de redan

Måndag är blå

tisdag vit

onsdag varmgul

torsdag brunröd

fredag ljusgul

lördag mörkröd

söndag genomskinligt vit

I min hjärnas sinne i allafall

  

De kunde ju vara tyger, eller material..

Måndag är en såphal rutschkana

tisdag är en stege i trä mot blåa skyn

onsdag är en frottéhandduk i sammetstruktur och varm o gul

torsdag är ett rivjärn i järn

knöggligt, eller 5:ans sandpapper med småsten i

fredag är en sidenpyjamas med vida ben och sandaler o stråhatt o solsken i blick

lördag är en livmoder att kura i värmen

varm omhuldande

söndag är starkt  ljus genom isat glas.

 

Och idag är det fredag

sa jag ju

men det behöver ju ej vara lördag imorgon för det, det kan

ju vara måndag istället

det är ju bara

namn

på dagar

JA, tar måndag imorgon istället

när man kommit igång lite.

Nu känns det bättre.

 

 

 

Veckodagarna som heptagram med deras planettecken.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Veckodag

 

 

 

antikens geocentriska världsbild 

http://sv.wikipedia.org/wiki/Veckodag

 

*

*

*

 

 The Mamas & The Papas - Monday Monday

 

 

Ursprungspubliceringen kan ses här, med kommentarer..:)

På Måndag




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 322 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-10-28 09:06



Bookmark and Share


    tramp
fint ! livet består till 14,28 % måndagar :-)
2013-10-29

  Bibbi VIP
Gillar.
2013-10-29

  Annie b'larsson VIP
När jag tittar på den lilla kartan föreställande planternas läge, tänker jag: näe, det kan inte vara en slump!?
2013-10-28

  aol
gillar dina tankar vännen,
2013-10-28

    ej medlem längre
Intressant tanke.
2013-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)