Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

~ Gobeläng ~

 

Lade du dina händer i träda

under ekens gröna armars krona

Gammal stam

i fåror präglad

knotig kraft levande lekamen

i vibrerande fibrer

Genom århundraden mången

så stått på samma ställe

Andats in och ut

långa lugna andetag

rot i djup jord rörande

Talande grenar bark med mullrande stämma

smekande

stam att armar linda kring

I bladen vävda trådar, ådror klorofyllgrönt fyllda

varje år, i år, och nästa år

varje vår, på nytt igen

Återuppstår

Naturens Gobeläng

väver oförtröttligt

spirande ur åldriga rötters fötter

med humus humid

mellan

tårna

 

 

 

Gobeläng vävd av Elsa Gullberg, under åtta års tid http://sv.wikipedia.org/wiki/Elsa_Gullberg , med Nils Dardels målning som förlaga och hänger i trappan på Wennergren-Center, skyskrapa vid Sveaplan i Stockholm http://sv.wikipedia.org/wiki/Wenner-Gren_Center

 

*

*

*

 

(En så gammal ek, flera hundra år... i bokskogen vid Wanås avfotad av mig lördag 15/10-11)

 

 Eva mca 2011.

 

Ursprungspubliceringen kan ses här:

~ Gobeläng ~




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 675 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-10-31 11:14



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
tack till denna vackra gobeläng
2013-11-04

  Bibbi VIP
Tack för detta!
2013-10-31

  walborg
Tack för Ditt kulturarbete - glad att läsa och se bilderna kring temat
2013-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)