Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ännu en kommentar som jag känner att jag bara måste dela med mig av till fler än den vars text jag kommenterade ...


Du kan förändra ditt öde – om du vill …

Sanna i badet, ställde frågan
Till vilken nytta?
I och utifrån
innehållet i sin text
’’Använd makten människa!’’

Något som jag inte kunde
låta bli att kommentera
och sen kände jag
att jag vill att fler ska få
möjlighet till att läsa
vad inspirationen av
att läsa hennes text
väckte till liv inom mig …

Dock i något redigerad form ...


Insikten om
att du har makten
till att själv
kunna förändra ditt öde
är nyttan i sig
med att kunna förändra ett händelseförlopp ...

Ty ödet
är intet annat än
det som obevekligt och förutsägbart
kommer att bli vår framtid,
förutsatt att allt annat
är och förblir oförändrat
mot det nuläge då ödet fastställs ...

– Dock innebär
en förändring av händelseförlopp
och eller förutsättningarna
för detsamma i allmänhet
och för ditt liv i sig i synnerhet,
ofelbart konsekvenser …

Konsekvenser
vilka kan vara
såväl positiva
som negativa
och inte alltid
antingen eller
utan oftast
både ock ...

Det finns ett talesätt som säger …

- Du får be om precis vad du vill,
men var försiktig med vad du ber om,
ty sannolikheten/risken
kan vara rätt stor
att du får precis just det du ber om ...

Ett annat telessätt på samma tema är …

- Du får fråga om precis vad du vill,
men du måste vara beredd på
att också kunna tåla och uthärda
det svar som du kan komma att få ...

Men möjligheten vi får
genom den makt vi faktiskt har
till att kunna förändra förutsättningarna
för det som händer i våra liv,
är en fantastisk gåva!

– Men det är en gåva
vi bör hantera med allra största tillförsikt
och mycken eftertanke …

… före ...




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-01 09:49



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tänkvärd text...viktigt det där med att tänka efter före...
2013-11-01

  Sanna i badet VIP
...och det är den eftertanken som alltför ofta hoppas över. Vi låter "mycket vill ha mer" få för fritt spelrum. Alla är sig själv närmast och till slut så påverkar det hela vår existens.

Tack för din tänkvärda kommentar!

/Sanna

2013-11-01
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP