Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som jag tänkte läsa för publik.


Ledsamhet har kanske också ett utgångsdatum

Innan du blir kär i mig så måste du förstå
att jag inte är så glad alltid
du måste veta om
de sömnlösa nätterna och tårarna
som vägrar att sluta rinna ner

Du måste veta om det trasiga i mitt inre,
som jag omsorgsfullt försökt att sy ihop själv
utan framgång
och att det finns små fragment av mitt hjärta överallt.

Var medveten om att jag drömmer högt om nätterna
och att jag berättar för dig om allting på morgonen
när vi vaknat ur våra sömnkoman trots att
du inte fått ditt kaffe än

Du kanske redan vet
att jag är rädd för havets vågor, känslig för höga ljud
att jag en gång haft ett par krivita handleder
med nerver likt silvertrådar på
utsidan av pärlemorsfärgad hud
kanske har du märkt att jag är
psykiskt instabil
de flesta dagar i veckan med mina humörsvängningar
som berg och dalbanor, fast vissa dagar
har jag faktiskt ett ganska jämnt humör

Men att jag ändå måste sansa mig,
lugna mig
jag måste hålla hårt i trådarna så att
de inte går av
på mitten där hjärtat och stressen möts,
osynliga listan med alla möjliga krav
jag måste klara av
helst utan att bryta ihop, inte gå sönder
vi måste hålla i hårt tills hudfärgade knogar formar
röda mönster
av spruckna ådror,
ångestvågor som slår emot
våra huvuden med sådan kraft


att min kropp värker av alla ansträngningar
fast det är nu jag måste göra
den största
för att komma ända fram



Jag kan vara svår att älska ibland.
kan gå igenom mörka perioder precis
som månen,
men jag lovar att jag ska kyssa dina sår även när
de sitter i din själ
då ska jag hitta dem
med hjälp av ljuset från mina fingertoppar
du måste bara ha tålamod med mig,
och ledsamheten kommer att gå över


vänta gärna på den dagen
så att vi kan fira
att sorg också passerar
att ledsamhet också kan
knäckas

om man bara håller om varandra ännu
hårdare




Fri vers (Spoken word/Slam) av Matilda E. Stridsberg
Läst 391 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-01 23:38



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Alltså, hela dikten är ju så vacker men "att jag en gång haft ett par krivita handleder
med nerver likt silvertrådar på
utsidan av pärlemorsfärgad hud" blev snabbt favoritdelen.
2014-02-16

    ej medlem längre
Så vacker, så hoppfull. Dina ord lyser, hjärtat.
2013-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Matilda E. Stridsberg
Matilda E. Stridsberg