Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara lite morgonfunderingar ...


Älvorna dansar åter ...

... utan hänsyn till
tycke och smak
över skog och ängar
genom buskar och snår
så ock på våra tak
i år liksom de alltid så gör
vid samma tid varje år ...

Det är kyligt
ty hösten 
är på gränsen
till begynnande vintertid
och älvornas dans
markerar 
att vädrets makter
rustar för strid ...

Blickar stilla ut
över detta skådespel
Känner mig 
lite ensam här
där jag står
i år liksom 
nu i alltför många år
utan dig ...

Dig som var
så perfekt ämnad
att älska mig
jämväl
att få bli älskad
av mig ...

Vet så innerligt väl
att du önskar dig
intet högre än
att jag ska finna
den kvinna
som är ämnad för mig
för den tid som är kvar
under detta jordeliv
som jag måste leva
utan dig ...

Saknar dig ...
Men vet att du
vakar över mig ...





Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 1722 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2013-11-03 07:47



Bookmark and Share


  ULJO
Vackert och melankoliskt dansar älvorna i din fina text
2013-11-05

  ULJO
V
2013-11-05

  Lärling
Vackert!
2013-11-05

  annacecilia
vacker
2013-11-04

  La Magnólia VIP
Så mycket vemod, ömhet och kärlek ryms i dina rader. Mycket vackert.

2013-11-03

  ResenärGenomLivet VIP
Med vemod i orden...vackert skrivet...
2013-11-03

  Rozsi.kovacs

Så ömt o vackert Peter
2013-11-03

    ej medlem längre
Vackert med älvadansen över ängarna. Med saknadens vemod skrivet.
2013-11-03

  Stefan Höglund
Vacker poesi såg en fantastisk bild igår på trätoppar som höljde sig ur dimman.
2013-11-03

  Ninananonia VIP
Fin
2013-11-03

    ej medlem längre
Det blir tårar av poesin hon tar in..
2013-11-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP