Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några exempel på hur en liten bokstav kan ändra meningen totalt. Tänk efter...ni hittar säkert fler!


Enkel eller dubbel

 

 

Du får väl släpa efter hästen då,
eftersom du vägrar att släppa!

Att räta på ryggen
är det enda rätta!

Jag ska slipa golvplankorna
för att slippa få stickor i fötterna!

När träden står kala
kommer det kalla vädret!

Av barrträden är det bara
lärkträdet som kan barra!
(och så julgranen förstås)

Jag har en egen kniv
där eggen är mycket vass!

Det är bättre att tiga
än att tigga!

Jag ska mata er
tills ni är alldeles matta!

När jag ser en svala igen
kommer vårkänslorna att svalla!

Men nu ska jag vila ut
i min egen villa!

 

 

 

 

 

 




Fri vers av ResenärGenomLivet VIP
Läst 349 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2013-11-04 11:25



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2013-11-08

  Ljusletaren
Kul /kram
2013-11-07

  Nina.H
En bokstav till.. o vips så är det en fin
ramsa.. mycket bra skrivet!
2013-11-05

  Lärling
Mycket fyndigt! Kul att läsa.
2013-11-05

  Angel of love
Ja tänk vilken skillnad dubbel bokstav kan göra. Väldigt finurligt av dig...
2013-11-05

  Björn Björkegren/Blue Bear
Finemang!
2013-11-05

  anits VIP
Så fyndigt skaldat
2013-11-04

  Bo Himmelsbåge
Att räta på ryggen är nog rätt
men att buga o bugga är inte lätt
Då är det risk för hal hall o plask
särskilt om man lagt sig vinn om mycket vin o kask!

Kul o fyndig dikt att roas o inspireras av!

Applåd!
2013-11-04

  Olof Lagerhorn VIP
Roligt och fyndigt om att man måste tänka sig för, om inte förr så när man skriftar.
2013-11-04

    ej medlem längre
Fyndigt som alltid ur denna skrivarverkstad!
2013-11-04

  ULJO
tjusigt
2013-11-04

    Dan Myrbeck
Jättebra!
Bara att upprepa
min kommentar
som en
kommentara.
2013-11-04

  Alva Johnsson VIP

Det var trevliga ramsor.
Vågar man lägga till:
Fala kvinnor
falla lätt,
2013-11-04

    ej medlem längre
Bokstavs- och ordlekar är du väldigt bra på!
2013-11-04

  Linda CH VIP
Kreativa ord!
2013-11-04

  bittemi VIP
Snyggt!
2013-11-04

  Stefan Albrektsson
Härlig lek med orden! Fyndigt!
2013-11-04

  Marianne Räf
Klurigheter, detta! : D

2013-11-04

    ej medlem längre
Det var många exempel på vilken skillnad det kan bli.
2013-11-04

  mare VIP
Trevlig läsning ;)
2013-11-04

  Lars Hedlin
bra skriftat!
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP