Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har slutat skriva dagbok

 

Jag har slutat att skriva dagbok

Just som jag köpt den

 

Så mycket fylld med liv var stund

att det är svårt att minnas

allt när var hur

 

Men nu det känns ej vits att

skriva ned allt vad som hänt

 

När blickarna är riktade

framåt

ej bakåt mot nyss

 

Jag har slutat att skriva dagbok

 

Hur kan jag ge energi och plats

till att notera det som nyss skett,

redan just

 

När all min öppna kraft

är riktad fram mot nästa skeende

 

Måhända att man ångrar sig

Att inte ha det noterat

I framtiden

 

När tiden blir långsammare

Dagen drygare

 

 

Men vad gör det nu

att jag inte minns idag

vad jag åt i går, i förrgår

veckan före...

exakt

 

 

Jag minns ju att det var gott

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 417 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-11-04 13:51



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen av detta så tänkvärda!
2013-11-08

  Rozsi.kovacs

Intressant text
2013-11-08

  Annie b'larsson VIP
Har också slutat skriva dagbok, tyvärr. Kan dock inte säga som någon här nedan att det är kul läsa vad man skrev den där gången. Det mesta är elände (men förstås inte allt :)
Ska försöka ta upp det igen.

Vilken fin dagbok du införskaffat. Kanske skulle ta en liten stund varje dag/kväll och notera lite iallafall? Om några år kan det ge dig värdefull och förhoppningsvis, fina återblickar på hur det var idag.
2013-11-06

  ResenärGenomLivet VIP
Bra tankar...fint skrivet...
2013-11-04

  Lena Själsöga Keijser
så fint
tonar orden ut
egentligen in

du minns att det var gott...
2013-11-04

  aol
jag har skrivit dagbok sedan1982
det är kul att kolla vad som hände en helt vanlig dag som ju var nuet en gång,
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)