Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pojkvasker

Det kunde hända att jag glömde allt väsentligt,
inte mötte dagen förrän natten kom
eller såg förändringen bortom närsyntheten.

Det kunde hända att jag förlorade mig i dig när
du låg naken på sängen och såg inte att ansiktet
var ditt.

Allt kunde hända innan åren hann ifatt.

Det kunde ske att jag ännu inte förstod oro och ångest,
att jag inte såg förståndet i det tråkiga.
Medan väsentlighetens snälltåg rusade förbi.

Det kunde hända att jag inte kom ihåg min gårdag i
all tumult att leva i nuet. Eller se en framtid bortom för att
förstå konsekvensen.

Det spelade aldrig någon roll,
det saknade betydelse att inte
få uträtta något annat än passion.

När de grå tinningarna speglar sig i mörkret
och morgonljusets oskuld lyser genom din negligé
är mitt jag fullständigt tappad
och då har åldern ingen betydelse.

För pojkvaskern finns där och finner sin lättja genom stundens ensamma fulländning.

Det kunde hända att jag glömde allt väsentligt,

idag glömmer jag aldrig något,

någonsin.




Prosa av Max Poisé
Läst 325 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-11-04 16:55



Bookmark and Share


    Bellissima
Jäklar, vad det här är bra! Både insiktsfullt i hur man så lätt missar det väsentliga i livet, och samtidigt en text full av hoppfullhet och kärlek.
2013-11-07

    Erika H
Gillar pojkvaskern. Att han tar i stunden och ger för längre tid.
Slutet är underskönt.
2013-11-07

  Rozsi.kovacs

Vilken fin o lust fylld text
tycker mycket om bra fångat
2013-11-07

  Anya VIP
Fasen Mr M, detta var strålande. En text där du från början griper tag. Jag läste den högt och den berör verkligen. Ytterligare en fantastisk spegling av tvåsamheten. vändningen i slutet är strålande. Det får mig att tänka till att det kanske finns en orm i paradiset. Gör det inte alltid det?
2013-11-06

  chrissie
man håller andan,,,
2013-11-05

    ej medlem längre
snyggt..
2013-11-04

  Angel of love
Väldigt bra text.
2013-11-04

    ej medlem längre
Rikt o med sån energi förs jag genom raderna, hinner uppfatta så många dimensioner, men röda tråden hålls mål inriktat hela vägen.
2013-11-04

    ej medlem längre
Mycket bra!
2013-11-04

  queenia
snyggt! avslutet är perfekt!
2013-11-04

  prinscess VIP
mycket bra skrivet
2013-11-04
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé