Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att alla tycker som en själv som man väljer in i sitt liv ger en tämligen begränsade perspektiv och är för mig inte ett alternativ ...


Jag vill inte att du ska tycka ...

... precis samma sak
som jag 
Ställer heller ej
krav på att du
måste vara på
samma linje som mig ...

Visst om du 
verkligen håller med
mig om det jag förmedlar
får du gärna bekräfta
att det är så det är ...

Men för mig
vore det rätt trist
om du bara höll med
för att inte riskera
att jag blir arg
för att du tänker
annorlunda om det där ...

Det är ju skiljer oss åt
som skapar stimulans
inspiration och nya tankar
vilka skänker oss
nya perspektiv
och nya lösningar
på det som händer
och sker,
men också på
allt det som 
kanske inte fungerar
så bra i våra liv ...

Däremot
acceptarar jag ej
att du för att du 
Inte tycker som mig
tror dig om att ha rätt
att förolämpa eller 
på annat sätt göra ned mig
för att jag tänker
och ser annorlunda
på det som är eller varit
än dig ...

Dina funderingar
och argument
för det du ser
när du läser mig
är någonting
som verkligen
gör det intressant
för mig att läsa
det du skriver till mig ...

Försöker 
men kanske inte 
alltid lyckas helt
att skilja på 
sak och person
utifrån aktuellt
berörd situation ...

Och förväntar mig
att detsamma gäller för dig!




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-05 02:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tack och lov att vi är och tycker olika...annars vore vi ju som robotar...det viktiga är väl att vi accepterar varandra ändå...just som vi är...bra text...
2013-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP