Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du glider iväg

Det är så fångat,
så stöpt ur sin egen vagga att misstänksamheten blir den största.
Blått, likt havsytans stillsamma ögonblick fångas bilden
som inte går att hålla fast i minnet.

Frågorna, tankarna och viljan fyller alla tomma utrymmen
och kvar blir bara frågan varför?

Beror det på stämjärnens risk att penetrera underhuden?
Eller skulden att utsätta sig för något som får ångesten
att skjuta i höjden?

Vi är slänggungans parodi och möter alltid vår utgångspunkt
där frågorna aldrig möter det riktiga svaret. Det döljs bakom
mörklagda och diffusa dimmor och vidrör aldrig sanningen som
kan göra så fruktansvärt ont.

Årstiden är redan avlövad.
Sommaren är redan förbrukad och inväntar sin eviga återvinning.

Men fram tills dess har vi bara viljan som får oss att pulsa genom
tjocka lager av iskall snö.

Så låt oss värma oss i varandra
med svaren som vi vill höra.

men du glider bara iväg




Prosa av Max Poisé
Läst 280 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-07 09:17



Bookmark and Share


  Linda CH VIP
Snyggt skaldat!
2013-11-11

  Emme VIP
Dessa rader är... perfekt formade och skrivna...
2013-11-10

  Blåbäret
som att jaga ärlighetens själ i en katt och råtta lek...den visar sig bara om man tillåter det dock
2013-11-09

  Anya VIP
Ett starkt möte med vintern där värme söks på annat håll, tyvärr utan resultat. Fin text med många vackra metaforer.
2013-11-08

  ResenärGenomLivet VIP
Det är bara sej själv som man kan styra...tänkvärd text...
2013-11-07

  queenia
Sanningar svävar förbi, frågorna.Lögnerna penetrerar sitt sanningshål och förgiftar förtroenden.

tack Max för en förträfflig text att fundera över!
2013-11-07

  chrissie
så vackert om den dunkla sanningen bakom den i rampljuset stolta lögnen
2013-11-07

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-11-07

    ej medlem längre
Mästerligt Max. Berör dessutom hela vägen o slutet "så låt oss värma oss i varandra med svaren vi vill höra. men du glider iväg" tar tag ordentligt o för samman hela dikten.

2013-11-07
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé