Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om allt varit annorlunda


SAKNADEN


Tack

för den sällsynta
hälsningen
som kom.

Om vi varit systrar
i annan släkt
i
annat liv,
hade allt varit
annorlunda ...


Då skulle vi varit
här vid havet

och skrattat
känt vinden blåsa




samlat snäckskal,
och vi skulle haft
så roligt
med våra barn

Vi skulle ha haft
så roligt
nu,
när vi båda fått
barnbarn,

om ingen tystnad
inte avundsjukan
funnits ...


Du skulle varit
vid min sida,
storasyster
som en bästa vän

och vi skulle vara ett stöd
för varandra,
och inte
som nu.


Nu är du
en viskning i fjärran,
jag en ropande i öknen

utan svar



och ändå :

saknaden . . .







Fri vers (Fri form) av poetryGirl
Läst 499 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2013-11-09 09:41



Bookmark and Share


  M M Mannheim VIP
Här har jag samma känsla för en dotter som inte kom ända fram.
2014-02-23

  Delilah Juno VIP
Mänskligt om att vara människa och vår längtan efter att vara det, med någon som fullbordar.
2014-02-01

  b.c.
fint och berörande!
2013-11-14

    AA VIP
Berörande.
2013-11-11

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-11-11

  Maj-Lis VIP
Berör
2013-11-10

  anits VIP
Starkt och mycket berörande skrivet
2013-11-10

  ULJO
Berörande på djupet din text
2013-11-09

  Yrre VIP
Berör.
2013-11-09

  Bibbi VIP
Smärtsam läsning.
2013-11-09

    ej medlem längre
Väl skaldat

Orden får att känna in
om annat vore

också i det tunga
att inte nå fram
nu
2013-11-09

  poetryGirl
http://youtu.be/IcrbM1l_BoI

Wake me up

2013-11-09
  > Nästa text
< Föregående

poetryGirl
poetryGirl