Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fiendeland


Många befinner sig i fiendeland
Tillvaron är i uppror, i brand
Tyst förtal skriker ut sitt förakt
Där finns ingen kärlek, bara makt

Hur skall man sådant kunna bemöta
När det inte finns något uppbyggligt, bara röta
Vanliga människors skugga är värst
Den sprider krig, den sprider pest

Den verkar tyst under ytan av förtrolighet
Men är full av förträngd vrede och mordiskhet
Andra är fulla av elände och brutalitet
Men vi är idel förståelse och kärleksfullhet

Så länge allting förhåller sig så
Kommer vi aldrig någonsin att kunna förstå
Att vi allihop av ljus och mörker består
Och att det är på grund av oss själva som vi illa mår

Kärlek föds i den stund då vi faktiskt ser
Att vi djupt in i oss själva behöver kliva ner
För att möta denna mänskliga paradox, tydlig och klar
Som både del i himmel och del i helvete har
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 177 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-11-10 12:55



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ondska föds för att människan är ond.
Jag hyser inga som helst illusioner om mänskligheten.
Och beträffande det hat jag personligen dagligen möts av, så handlar det om att de som hatar har valt det för att de inte kan annat.
Det är den onda naturen som talar.
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson