Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förtörnelse


Allt du värnar och tänker gott om
Blir till en blomma, en sång
Men det som till elände syftar och menar
Skapar hårda och vassa stenar
Som skär och ristar
Och den goda tanken överlistar
Oförsonlighet och vrede
Blir lätt till ett bestående rede
Som förgiftar och förtär
Den som är målet och den som på oförrätten bär
Och pilens vassa spets
Skapar lätt en allt större omkrets
Som snart nog kan bli till en övermäktig brand
Ett gigantiskt berg av ett korn av sand
Fördragsamhet
Men inte feghet
Många är lyrans strängar
Och samvetsfrid kan aldrig köpas för pengar
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 331 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-12 08:14



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Endast de fullkomliga människorna - eliten - är konstant kärleksfulla. Åtminstone i sina egna ögon.
2017-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson