Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsbild


Verkligheten är dramatisk, tidsandan skev
Våldsamma grupper mobiliserar sina drev
Projicerar på andra sin egen ondska
Så att hatet fritt kan blomstra
Offer för irrationella drifter
Sprider de så sina mörka gifter

Men saker kan bli annorlunda
Om vi väljer att se istället för att blunda
Odla vördnad för inre och yttre natur
Bli fridsam när rovdjuren ligger på lur
Den som väljer att ha våldet vid sin sida
Kommer alltid av våldet att få lida
Och väpnade revolutioner äter ständigt sina egna barn
Utan att det ingick i deras ursprungliga plan

Att stå emot och välja ett annat alternativ
Är att växa i medkänsla och sympati
Den breda vägen leder ständigt mot fördärv
Minns att det du gör mot andra gör du ytterst mot dig själv.
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 312 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-03-31 23:21



Bookmark and Share


  mare VIP
Bra skrivet!
2017-03-31
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson