Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utbrytning


En man gav sig av för att bryta ny mark
Inom sig var han både beslutsam och stark
Mycket vatten hade redan passerat under bron
Tillräckligt länge hade han spejat från sitt torn
Burit sitt ok med tålamod och möda
Nu fanns där inte längre något som kunde bära eller stödja
När säden har mognat är det dags för skörd
Annars ruttnar den bort och blir förstörd

Det finns en inneboende avsikt
När allting hotas av sönderfall och svikt
Att finna den plats där friskt vatten bryter fram på nytt
Sedan meningen i det bestående har stagnerat eller flytt
Kulturer har genom tiderna kommit och gått
Och människan har efterhand nya impulser fått
Från det outsägliga mysterium
Som är skapelsens kriterium
Vi har att bära vårt kors och vår törnekrans
Tills nya portar öppnas som vi inte trodde fanns
I mörkret bor en gyllene skatt
Som genom människans inre arbete går att få fatt
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 287 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-04-25 17:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Endast en Jesu efterföljare bär kors och törnekrans.
2017-04-25
  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson