Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ensamvägar



Din väg är inte min
Min väg är inte din
Du kan gå den tillsammans med mig
Men jag kan inte gå din väg åt dig

Du måste söka dig fram på egen hand
Försiktigt lösgöra dig från dina jordiska band
En uppgift, så stor och svår
Att den tar de flesta av dina år
Men det vi inte når fram till egenhändigt
Kan aldrig bli något stadigt och beständigt

Det personliga ödet och sanningen pekar ut vår destination
Frigjord som den är från varje försök till imitation
Till slut är de också av ringa värde
Sakerna vi samlade på och det böckerna lärde
Av allt som stått till buds återstår endast ett
Dit våra liv så småningom lett

Kanske möts vi till sist ändå
När vi tillräckligt länge på våra vägar fått gå
När vi på varsitt håll har fullgjort livets varv
Det som blev oss givet och det som vi fick i arv
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 304 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-03-15 16:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson