Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankfull

Tanken skapar tänkaren
Utskänkaren
Av idéer och ideal
Underbyggd av stora visioner och fagert tal
Tanken skapar Mästaren, Gurun, Idolen
Som vill föra oss mot de himmelska sammanhangen och målen

Men gammal är inte alltid äldst
Även om man av sina egna ord har blivit frälst
Det som en gång ansågs vara sanning kan bli till en lögn
Det redan kända invaggar oss i en behaglig törnrosasömn
Men man kan inte tänka sig fram till det som är
Även om tanken är nog så vacker och kär
Endast lyssnandet bortom erfarenheten
Skapar förutsättning för den sanna enheten
Allt annat binder oss till det förgångna
Utarmar oss och håller oss fångna

Historiens misstag upprepar sig oavlåtligt
Det är oförlåtligt
Människans transformation
Är inte främst en yttre utan en inre evolution
Den är omedelbar
När hon ger upp sina fördomar och förutbestämda svar
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 290 gånger
Publicerad 2017-04-08 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson