Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattlig Visit



Natten har sina vakna timmar
Som sällan eller aldrig rimmar
Särskilt väl med våra föresatser
Utan tar oss till platser
Som kan vara allt annat än inbjudande
Sorgligt ljudande
Tränger det sig på
Det vi skall ha men inte vill få
Som lämnats utanför vår borg
Genom vår eller andras försorg

Nu för det långa samtal med oss
Talar om vår förställning och våra irrbloss
Om vår bristande förmåga
Vår falnande livslåga
Men än finns det liv i det frustande liket
Omruskad som det är av det inre riket
Lova bättring och bot
Kämpa inte emot
Natten vill förläna dig något viktigt
En djupare sanning, inte något fiktivt
Bo R Axelsson




Bunden vers (Rim) av Bo Axelsson
Läst 434 gånger
Publicerad 2017-03-11 09:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Axelsson
Bo Axelsson