Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur är din vardag?


Paradis

Du sågs som luft,
helt enkelt osynlig,
du fick inte finnas
inte existera där världen
valde sina representanter.

Dina ord devalverades,
dina rörelser obemärkta
ditt andetag kontrollerades
och din blick i ständig censur

Du fick inte tycka.
inte tro eller utrycka,
bara se till att du aldrig
var i vägen, aldrig ögonkontakt.

Du fick inte finnas, existera där
verkligheten målades av någon annan.

Ständig tragedi som grundlades som
normaltillstånd mellan smog och avföring.

Ständig jakt, i väg, ifrån och bort som alltid
slutade på samma gatsten som du startade.

Bra dagar när misshandeln höll sig borta
medan solen kunde bränna bort gårdagens slag.

Det finns inget liv,
bara överlevnad.

Allt annat är en förbjuden illussion.




Prosa av Max Poisé
Läst 232 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-11 10:33



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Tunga och berörande ord...
2013-11-11

  Teresia Ridell
Hemskt ! Ja alltså känslan och diktens mening. Men du skriver det starkt och gripande vilket är bra.
2013-11-11

  Angel of love
Stark text..
2013-11-11

  Emme VIP
Ryser när jag läser men tycker om
texten!
2013-11-11

    ej medlem längre
Starkt skrivet och mycket bra...
2013-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé