Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lånta fjädrar

Jag sade: 'detta är jag!
så skön och så stark!'
men under luften vingarna bär
jag föll i kontroll
fågel fångad? ja!

De vackraste fåglarna
är de sämsta flygarna
människan bara dånar

Jag dånar när du säger mig detta:
'se hur hon, människan, svävar!'
vi har inte fått någonting utan är
'den fattiga människan', homo hobos*

Så jag kan antingen förlora mig mer eller
förlora mig i förlust - för lusten
vi har ju varandra
vi lånar varandra och det går - sådär

Jag vill vaggas till sömns glöms
fallande, svävande, i en dröm och som
fåglarna tappa fotfästet och falla uppåt

Ner eller upp?
till låns eller till givs?
det bestämmer den som
skänker eller
vill ha tillbaka





*engelska




Fri vers av Bengt H VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-12 18:09



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
du väver i de toner
vilka ständigt väver i dagarna

dina ord
är ord vilka skall smälta in
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Bengt H
Bengt H VIP