Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Liten tankeställare värd att fundera lite över ...


Du säger att du inte har tillräckligt med tid ...

... och kanske har du rätt
på sätt och vis på ditt sätt ...

Men faktum är
att tid 
är det enda du har gott om
Ja, faktiskt i överflöd
från det att du föds
ända intills dess 
att du är död ...

Hur du sedan väljer
att disponera 
och
prioritera den tid du har
är någonting 
bara du själv kan avgöra ...

Kanske du tycker
att jag är orättvis
och helt fel ute
när jag säger så ...

- Men faktum är
att hur du än 
vänder och vrider
på tidsproblematiken
så handlar det om prioritering
i verklig mening ...

Och då har du inte längre
någon annan än dig själv
att skylla på ...

Ett tips är
att du inför
att planera dina mål
och det du faktiskt gör
tänker efter innan
vilka konsekvenser
det får för den tid 
du har kvar  ...

... Inte bara här och nu
utan utifrån din erfarenhet
av all den tid du redan förslösat

och
framgent för resten av 
dina levnadsdar ... 





Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 307 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-11-12 21:01



Bookmark and Share


  Tess74
Sant. Jag har problem med människor som säger sig inte ha tid att träna t ex..då svara jag alltid- Jo det har du! Det handlar enbart om prioritering
2013-11-15

    ej medlem längre
Visst slösar man bort mycket tid till sådant som är onödigt. Tanklöshet eller fel motiv kanske.
2013-11-13

  queenia
viktig text!
2013-11-13

  annacecilia
Du har helt rätt!! Tid är allt vi har!
2013-11-12

  ResenärGenomLivet VIP
Bra text...visst gäller det att prioritera...
2013-11-12
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP