Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Finns några perioder i mitt liv som jag fått återskapa i efterhand på grund av de effekter som gränslandsresor har på minnet - Dels för att skydda oss mentalt för att klara av det som hänt men ock av andra skäl ...


Att drabbas av minnesförlust ...

... även om det blott
är för en tid
som känns relativ kort ...

Det är som att
få inbrott hemma
och komma hem
till ett hem
som ser orört ut
trots det som hänt ...

Du vet inte 
vad som saknas
Bara att någonting
är eller kan
ha blivit stulit
eller kommit bort ...

Och det finns ingenting
som visar på
om det som saknas
saknas på grund
av just detta inbrott ...

Att vakna
och inte minnas 
vad som just hänt
Bara att någonting
är annorlunda mot förut ...

Innan det att minnet 
förhoppningsvis återvänt
känns det som om
du någonting saknar ...

Du vet inte vad ...

Bara att det kan
vara någonting väsentligt
du bara måste få tillbaka ...

Att förlora minnet
över längre tidsperioder
oavsett om det är dagar
veckor, månader eller år
där du ditt liv måste återskapa
men lära dig acceptera
att en hel del minnesluckor
är sådana som består ...

Det går!

Men tomrummet
är och förblir 
även i det förträngda
någonting som smärtsamt
närvarande fort jämt består ...

 




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 319 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2013-11-17 17:19



Bookmark and Share


  Magica VIP
Känner igen mig till viss del.
2013-11-20

  Lena Själsöga Keijser
så fint skriver du detta tillstånd

tack
2013-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP