Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snökristallens vassa kanter

evighetstid är den snitslad
som serpentin är den rak
min väg,
min stig,
min färdriktning hem,

funnit vägen ut,
men aldrig in igen
när du tog min hand och sa
att livet väntar därute,
livet vill leva,
livet vill ge dig betalt för allt ditt slit,

när jag hittade världens mitt
anlände kylan,
vintern och den isande snökristallens
vassa kanter,

du stängde porten
och lät mig finnas i en värld
som jag inte känner,
som inte känner mig,

nu vill jag hem,
över land och hav,
genom berg och tundra,
hitta vägen som leder
och livet som leker,
hitta mig själv igen
genom mig själv
och ingen annan.




Prosa av Max Poisé
Läst 295 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-11-18 09:51



Bookmark and Share


  AstridElisabet
Väldigt vacker!
2013-11-18

  LenaJohansson VIP
fint diktat... ger känsla av hopp
2013-11-18

  ResenärGenomLivet VIP
En berörande text...trevande och längtande...
2013-11-18

    ej medlem längre
Fin text.. om att finna sig själv... viktigt göra det...
2013-11-18

  Anya VIP
Är det inte det vi alla söker...vägen hem? Fin text med hoppet bakom hörnet.
2013-11-18
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé