Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Eftermiddag

-

jag står på en öde strand

öde?

jag står ju där

filmjölksvit är himlen

är havet

skarpa lyser snäckskalen i sanden

 

längre ut en lastbår

dess last tänker jag inte på

jag tänker att båten är svart

med röda ränder

att den nog är på väg österut

mot Balticum, kanske Ryssland

Kaliningrad

 

jag – kvar på stranden, den ödsligt

öde

inte öde!

ovanför kretsar måsar, trutar

vita mot det vita

plötsliga nedslag bland vågor

ingen av oss minns deras ursprung

eller vill inte minnas

 

och sorgen de känner är inte min

jo min är deras sorg

min egen sorg smälter samman

med deras

förenas

 

jag tänker att jag vill bli ett ihåligt träd

utan rötter

ett vindskydd för

den som passerar förbi

en plats att vila ut för nordanvinden

 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 264 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-19 17:17



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra skrivet!
2013-11-20

  Solitaire VIP
Vad skönt att du finns där.
Vilken hamn för den som mattats
av livets bränningar
och nordanvind

Hoppas du är ett sockerdricksträd
2013-11-19
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter