Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DOFTER AV TIDEN

Jag kände aldrig doften
av varm modersmjölk
kanske är det därför
jag söker mjukheten vid varje kvinnas bröst.

Jag sprang barfota
på skrotupplagen
luft mättad av galvaniserad rök
män son andades död i dimman

Doft av smält järn
när masugnens drakkäftar
fräste i mörka höstdagar
våra ansikten brann av lycka
tills Anders pappa fick en brinnande
orm av stål genom magen
doften skänkte ingen glädje

Doft av höst och förruttnelse
sommar av tång, sand och hav
vinter av den kallt stickande, fräscha första snön
vårens återkommande flyktigt inetsade dofter
av liljekonvalj och gräs.

Senare doft av cannabis och rökelse
av dammigt lager
av fuktiga kön på madrasser där livet fastnat
i hud och svett
i besvikelse och sorg
av ängar där modet planterats
och skördats allt för sent

Doften av tiden
bunden eller fri
av då och nu
och sedan.

Doften av annalkande storm
av förödelse och efterlängtad katastrof

Doften av dikter som skrivits förut
av de som aldrig blev till.

Doften av dig, mig och alla de andra
som skänkt mig dofter av tid.




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 363 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-20 11:10



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Det sägs att dofterna är det sista man förlorar...en tröst kanske om man har många doftminnen som i texten här...
Bra skaldat vännen!
2013-12-26

  Maria Natasja
Ett pärlband av livets oslipade diamanter, sten-pärlor, kantstenar,minnen.....Du målar sådana bilder här
att känslan blir
som att gå på galleri. Mästerlig konst där mentorn bakom penseldragen är livet..Ditt liv....Oj vad jag flummar ut här....Ah, kontentan: Fruktansvärt bra skrivet!

2013-12-09

  queenia
minnen av sorg o lycka
2013-11-26

    ej medlem längre
mycket bra!!!
2013-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth