Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svinstam





Så många fyller fat för en utsugarstat
Den glupska svinstam som borde skjutas av
En omättligt manisk kontrollapparat
Vittjar fattigs ficka med sina lån och sina krav


Där finns en massa som aldrig yppar sig
Där finns för många där käften står på glänt
Spaltmil av lagom ljum och lam lakej
Att få lufta varje tanke trög och illa tänkt


För många aktörer för en tragisk komedi
Slickar stilettklack och smeker penningpung
Det finns ett fåtal i hegemonisk harmoni
Det är de som aldrig någonsin burit bördan tung







Bunden vers av sundino
Läst 213 gånger
Publicerad 2013-11-20 18:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sundino