Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
hörde att denna komet är här


Ison

-

Miljontals varv i den stillsammaste av banor runt solen

Har jag färdats

Isolerad skimrande is

Långt utanför periferiernas periferier

 

Varför måste jag slitas loss?

 

Av magnetiska krafter tas ur mitt avlägsna läge? 

 

Svara mig!

 

Hjälplös bli slungad in bland molntäckta klot och månar

att strax förintas av väteeldar

 

Mina gnistrande stenar av is … kristallerna med former av stjärnor …

All min skönhet …

 

Att så splittras inför ögonen på kreti och pleti

Där bland kloten

 

Skärvor av mig genom novembergrå atmosfärer

 

Ett motvilligt fall mot jordarna

 

Nej. Nej

 

Jag vänder ryggen mot Jungfruns ljusa klänning i sydöst

Låter mig inte kuvas, förledas

 

Ämnar slinka förbi …

 

En dunkelblå glödande pil på väg tillbaka till sin hembygd

 

 

 




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 454 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-11-21 17:04



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Mycket bra!
2013-11-25

  Solitaire VIP
Expext the unexpected :)
Vilken god känsla
Av egen vilja
Och beslutsamhet!
2013-11-22

    Albin Teorb
vilken vacker dikt, gillar den stackars lilla kometen som kommer att dö på det sättet (kanske)

i så fall hoppas jag att hennes själ kan reinkarnera

äsch, slutet var ett trevligt bättre alternativ
2013-11-21

    ej medlem längre
härligt befriande text...
2013-11-21

    ej medlem längre
Lättläst, djup och vacker!
2013-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter