Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag fryser. Jag fryser, utan att veta var, utan att min hud knottrar sig. Kan man frysa i själen?


Kan man frysa i själen?

det känns ibland
som att kylan kryper in under min hud
som att frosten lägger sig som ett tunt lager
över mina blodkärl
och får de att sakta men säkert frysa till is

och jag vet att det bara krävs en person
en enda person
för att få de att tina upp igen
men jag låtsas inte om det
för jag vill vara hård som is nu

jag behöver vara hård som is nu

får inte krackelera
inte låta någon trampa ner mig och skapa sprickor
och absolut inte
låta någon falla igenom

för att jag vet att när isen väl gått sönder
så räcker det inte med en vinter för att laga den
det räcker inte att hälla över lite vatten
och vänta på att tiden ska göra ytan slät igen




Fri vers av ständigtkaos
Läst 503 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-21 20:29



Bookmark and Share


    Nicklas VIP

När man är hård/kall som is då kan man genomlida livet tämligen oberörd. Vilket kan behövas ibland. Men att genomlida livet är inte att leva. Innerst inne brinner en eld inom oss alla. Vi kan alla tina upp och bli varma. Frågan är väl bara om man vill göra sig sårbar igen och om man har motivationen.

Givetvis är livet bra mycket bättre när man faktiskt tillåter sig att känna och leva.

Bra skrivet och väl fångat.
Lätt att associera till, då jag själv är istid här borta.
2013-11-27

  anathema VIP
I själen kan man frysa svårare och längre än vad man gör rent fysiskt. Suggestivt slut och insiktsfulla verser, väl ordat. Dock tror jag det är farligt i längden att upprätthålla skyddet, även om det gör nytta för stunden. Det är svårt att tina upp när man burit det för länge. Reflekterande och välskriven text.
2013-11-22

    Elisabeth Nilsson VIP
Visst kan själen frysa till is. Så sant och bra du beskriver detta sorgliga.
2013-11-21
  > Nästa text
< Föregående

ständigtkaos
ständigtkaos