Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tror kanske mot allt sunt förnuft likväl på människan som en fritt tänkande individ med medmänsklighet kombinerad med personlig integritet ...


Jag tror ej på färdiga koncept ...

... vilka föreskriver
det mesta i livet
som i någon form
av färdiga recept ...

Människor som vill
ha allt beskrivet
i sina liv
som instruktioner
i form av recept
för hur man ska
klara av olika situationer ...

... skrämmer mig ...

Och borde så ock
skrämma också dig ...

Ty ju mer
vi standardiserar livet
och dess olika skeenden
desto mer
vi stryper förmågan
till abstraktioner
kreativitet
och improvisationer ...

... men också
så mycket mer utöver det ...

Vi som skriver här
borde vara de som
allra mest inser 
vad vi behöver
för att bibehålla
och få förnyad inspiration
till vår kreativitet ...

Men jag börjar stundom undra
hur det är med förmågan
till att lyfta frågan
analogt
till övriga delar av våra liv
och till allt det
som vi själva så som
skapande individer
känner är det som 
får oss att känna att vi har
någon form av verklig livskvalitet ...




Fri vers (Fri form) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-23 07:55



Bookmark and Share


  Elber3th VIP
bra text.
2013-11-24

  Christer Foghagen VIP
Så sant, bra text!
2013-11-23

  b.c.
så sant skrivet..
2013-11-23

  Angela Bohlin VIP
Tänkvärda rader
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP