Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vetandets värld idag P1


Min azalea

-

Min azalea från Ica blommar än

 

till hälften

 

De outslagna knopparna aldrig menade
att slå ut

 

förmodligen

 

Torra och döda de outslagna

 

Deras systrar, de levande, ljusa
verkar vilja leva för evigt

 

åtminstone till jul

 

Ute i markerna fälls träden en masse

 

Tänka sig ... en plötslig upptäckt:

 

De enorma skogsmaskinerna förstör jorden!

 

Det kunde jag talat om från början

 

Att mark som packas under tunga hjul
där inga träd sedan kan växa

 

(hela kolossen hänsynslöst sargande)

 

att sådant förstör och sårar 

 

förstår väl var och en …

 

borde

 

Jag vattnar min azalea var tredje dag
som man ska

 

de döda knopparna hör väl också till
tänker jag

 

har också rätt att leva




Fri vers av Madeleine Richter
Läst 209 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-25 19:27



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om din dikt!
2013-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Madeleine Richter
Madeleine Richter