Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Walter Launt Palmer (1854 -1932) The First Snow 1898


Håll om


Håll om höst

Mot vinter vrider tiden

Vi lider in i mörkerfas

som ljusnar under solig dag

där frosten nyper gräs och gren

och sommar'ns röda rosor än som

dröja kvar i buskagen lite här och var

 

Snart snöstjärnor skola sändas ljudlöst ned

över berg och dal att täcka mark och trädets gren

med täcka vita flingor som så formas till täcke värmande

under sömnen som ska vara till vårens ankomst nästa år

 

Vänervattens blågrå våg väntar ännu på att till isen blank få stillna

Men än hon böljar fram och fuktar luften så till genomträngande kyla

Blott tre grader celsius under noll men ändå dags för varmaste vinterklädnad

Det är då tur att det trots allt inte blåser särskilt hårt för om så vore allt väl värre

 

Kom snö kom is

Till vår befrielse

från naken frusnad

Kom med ditt vita

under dag som natt

Du bäddar in oss

sen i seren och stilla tystnad 

 

Du sköna nya snö

 

 

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 393 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2013-11-26 16:00



Bookmark and Share


  Drömfångare
Utsökt :)
2013-11-29

  Elber3th VIP
Fin fin text!
2013-11-28

  Maria Sundelin VIP
Fina tankar om naturens gång
2013-11-28

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2013-11-28

  aol
vackert skaldat vännen,
2013-11-26

    ej medlem längre
Gillar naturromantiken i denna.
2013-11-26

  limerick
Härlig text!
2013-11-26

  Olle the Bulldog/Olle Ekman
Oj så bra! Av någon anledning gillar jag alltis texter om vädret och naturen.
2013-11-26

    Bertil Månskär
Väldigt fint!
2013-11-26

  Bibbi VIP
Så fint.
2013-11-26

  Tarantaran
Fint om antågande vinter..
så sant om kylan - kanske
beror på den varma
sommaren att det känns
så himla kallt, redan!?
I dag luktade det snö
ute, då blir det på allvar
vinter och ljust; och snön
tystar som du skriver
2013-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)