Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trådspinnaren



Där molnängen ändas och stjärnstad tar vid,
i övre horisontens ödsliga hydda,
snurrar en spinnrock genom evig tid,
för våra färdigmönstrade stigar sydda.

Mot de levandes landskap faller framvävda trådar,
över metropolers myller och bondbyars hus,
längs landsvägar de leder vandrares tårar,
till skogarnas vidder och nattflodens brus.

De vindlar från ljusgläntan till ensliga graven,
över vaggan och vigdjorden vakar vävens makt.
Den viskas av sufflören som styr charaden,
genom skuggspelets slutskrivna öppningsakt.

För lyckliga tu tvinnas trådarna samman,
en flätad fromma blir fåtalets lott.
För dem träs tyger av gyllene gamman,
till andra nyttjas nystan i grått.

Där synsfären slutar och silverriket tar vid,
i formskaparens skimrande stjärnstuga,
spinner cirklande hjul genom enslig tid,
andra mönster för min bortkomna duva.










Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 462 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-11-27 19:19



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Mycket vackert diktat...
2013-12-04

  Jaramald VIP
Du har det där extra som gör en poet till en stor poet. Fortsätt så!.......det är väldigt bra!
2013-11-29

    ej medlem längre
men det är ju som att du använder ett helt annat språk. Ett fascinerande språk! en fascinerande språkanvändning. Väldigt snyggt komponerat..(var tvungen att tillägga)!
2013-11-29

    ej medlem längre
Gratulerar till "Uppmärksammad text".
2013-11-29

  Lärling
Mycket väl skaldat med djupt innehåll!
2013-11-29

  Ordregnspoeten
Jag inser här att du diktat fantastiskt om trådar här medan jag nog är för trött och felaktigt skrev om Spindelmannens garn. Skickligt skrivet det här och jag lägger också till applåd.
2013-11-29

  Robin V
Härlig text. Drömskt på något vis!
2013-11-28

    ej medlem längre
Helt. blown away. jag är störtförälskad (än idag) i Dan Andersson, vissa dikter.. sen långt lååångt tillbaka.. men vet du? jag nämner inte det för att jämföra er.. bara för att nämna att jag gillar dina texter, än mer. *guldskimmer placeras vid kanten av detta lysande alster*
2013-11-28

    ej medlem längre
Vackert diktat om livets väv. Olika faller ödets lotter som det framkommer i slutstroferna. Fint flyt och rim genom raderna.
2013-11-27

  Katinka VIP
En verklig njutning att läsa ditt fina språk.
2013-11-27

  queenia
Du är en ordkonstnär av rang. En poet, som kan det här hantverket. Tack för att vi får läsa, förundras, och betagas av dina vackra vyer i rim.

-----@
2013-11-27
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP