Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tillåt mej...

 

 

Tillåt mej upptäcka världen,
led mej försiktigt dit ut.
Nyfikna ögon på färden
har glädje och lycka på lut.
Utforska, testa min styrka,
vägen har inget slut.
Fantasin, den har inga gränser.
Vi använder allt vårat krut.

Stoppa ej in mej i buren!
Som fågeln vill jag flyga bort.
Resa till främmande länder,
se riken av olika sort.
Snart är jag fast i systemet,
barndomens tid är så kort.
Sen kan jag bara drömma
om frihet, när åren har gått.

Låt mej som barn då få leka,
lär mej bäst gör jag då.
Vingarna vill jag få pröva,
stötta mej kan ni väl få.
Trygghet att va i er närhet
mina föräldrar, så
känna att ni bryr er om mej,
det är det bästa ändå.

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av ResenärGenomLivet VIP
Läst 347 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2013-12-03 17:02



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Underbar uppmaning!
/kram
2013-12-11

  Heikki Hellman
En mogen längtansfull ynglings erkännande. Du är på rätta väg till vuxenhet då du får bereda dig på den väl på för hand.
2013-12-06

  anits VIP
Mycket fint och tänkvärt om
barns uppväxt.
2013-12-05

  Olof Lagerhorn VIP
En kärleksförklaring till ungdomens och livets urkraft; och ändå, några fasta öar och kobbar.
2013-12-04

  Tino
en väldigt fin dikt
2013-12-04

    Dan Myrbeck
Trevlig i ULJO-stil.
2013-12-04

  Anya VIP
Fin syn på barnets uppväxt och utveckling. Håller med Stefan nedan, inte heller jag vill fastna i systemet.
2013-12-04

  bittemi VIP
Så fint och med så mycket livsbejakande klokhet!
2013-12-04

  Eva Helene VIP
Tänkvärda ord i en vacker förpackning!
2013-12-04

  Lars Hedlin
Du skriver med stor passion vännen!
2013-12-04

  Stefan Albrektsson
En fint rimmad frihetssång, ett manifest för barn och för oss skribenter (som väl fortfarande är "barn"!?! Jag är det i alla fall... och vill inte fastna i systemet)
2013-12-04

  ULJO
Vilken fin text du levererar
2013-12-03

  Bo Himmelsbåge
Fin hyllningsdikt till föräldrarna
som låter barnet utvecklas
o undersöka världen
fri som fågeln!
2013-12-03

  Bibbi VIP
Gillar.
2013-12-03

  Palett
Så bra text detta är och så kloka tankar.
2013-12-03

    ej medlem längre
Så fint diktat. Trygghet är viktigt.
2013-12-03

  Marianne Räf
Visst... man vill ta sig vidare, -- även
bortom kröken, längre fram. Jättefint
rimmat... ! :D
2013-12-03

  Angel of love
Vilken fantastiskt text, en viktig uppmaning. Låt de pröva sina vingar, och stötta dem.
2013-12-03

    ej medlem längre
Det är en stor förfrågan på vilken många borde ge sig själv ett jakande svar.
2013-12-03

    Ken Cassel
Bra vännen :))

Kramar
2013-12-03

  Yazmine
Vacker! Blir en härlig mjuk takt med rimmet :)
2013-12-03
  > Nästa text
< Föregående

ResenärGenomLivet
ResenärGenomLivet VIP