Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dikt och Båg






Se på herrarna i sätet
De överblickar sin provins
Allt skönt är sålt och skändat
Förött är allt som finns


Vad kan bytas billigt bort
Alla går att dummare droga
Fogar samman spån
Med svetsens klarblå låga


Vem orkar bära orden
Som ingen längre kommer ihåg
Historien skrivs om
En tid när allt blir dikt och båg


Mammons munk och nucka
De fräscha fän som går i bräschen
Det modernas mekanik
Förgängligheten är dess väsen


Som bilden av en saknad vän
På ett gammalt färglöst fotografi
Så ska minnet också blekna
Bortgånget och förbi








Bunden vers av sundino
Läst 238 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-01 17:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sundino