Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kulörer och nyanser

du vet hur det är?
svart, ibland grönt, sällan rött, oftast grått
livslinjen mellan de fallna löven
som färgar stigen som vi går på

så många morgondagar som ljuset stått i skugga
och väntat på sin förlossning medan svärtan
erövrar bit för bit av den blågråa himmelen,
att drömmar regerar i gråskalans oändlighet,

att du bär med dig ljus,
är min enda räddning att inte
fullständigt dö en mörk död
förutan de eldsflammor som målade
vår horisont gul

allt ligger i väntan,
på något som ska väcka deras andetag
och få den rena luften att fyllas i deras lungor,
kanske är det minnet av igår som häcklar och
skapar avgrundssvarta reflektioner i synvillans
förbannade krater,

du vet hur det är,
svart, ibland grönt, sällan rött oftast grått.




Prosa av Max Poisé
Läst 177 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2013-12-02 09:36



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Snygg inramning av tavlan med de två inledande och avslutande raderna.
2013-12-03

  Niclas Petersson VIP
Tänkvärt och bra.
Det finns en skönhet i även det gråa.
Gillar.
2013-12-02

    ej medlem längre
Snyggt!
2013-12-02

  Rise Little One
Livets äkta färgpalett under din poetiska penna...
2013-12-02

  aol
så är det färgerna skiftar alla dagar,
så fint berörande skaldat,
2013-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé