Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Heroinet - Din livsåskådning

Du var lycklig,
Dansandes på en äng
Långt borta från existensen
Barnen dina, satt hemma i sin ensamhet
Tårar ramlar ner från dess kinder i sorg och saknad,
av sin mor
Du brydde dig inte,
omfamnade träd om hopp för bättre tider
Rullade din förbaskade joint
och glömde bort det svarta hålet inom dig
För du var lycklig nu
Du hade ditt knark.
Du testade nya saker,
injicerade gift i din arma kropp
Du ruttnade.
Socialen tog dina barn,
men du behövde inte dem
För du hade ditt heroin, ditt amfetamin
och alla andra gift
Du var ju glad nu, du var ju lycklig
Men ser du idag vilket vidunder du skapat?
När ingen längre vill ha dig,
när ingen längre ser på dig
som dem en gång gjorde.
Det är du, ensam kvar,
på ängen där du en gång var
Med ditt förbaskade heroin,
Heroinet som var din stora livsåskådning.




Fri vers av Alva Göransson
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-02 17:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alva Göransson