Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag såg det gyllene Morgonljuset i staden utan namn

hotellkänslan förlamar
inkapslad längtan tillsammans
med doften av gamla heltäckningsmattor
ljudet av städerskornas vagnar
rusar genom ändlösa korridorer

larmet utanför är en våg
trafiken i filerna, en röd och vit kometsvans

dag blir natt, pulsen slår
asfalten rör sig, rök och parfym samsas

bilar på rad
affärer görs
högt och lågt

inatt
kommer sömnen
när vi vill

det gyllene Morgonljuset sjunker
in i betongen, skrapar på ytan

den nya dagen drunknar
i ljuden som staden skapar




Fri vers (Fri form) av Henrik Sjöberg
Läst 354 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-03 15:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Henrik Sjöberg
Henrik Sjöberg