Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Nelson Mandela

Nelson Mandela lyckades plantera frön så de kunde växa och ge näring åt folket. Han föregick med gott exempel att inte slå sig till ro och inget göra för man tror att inget finns att göra. Denna man är nu död, men jag hoppas att minnet av hans goda gärningar får bli till de små frön som hamnar här och där på jorden för att utvecklas till att göra världen bättre, som en mer rättvis värld med jämlika förhållanden och mänskliga rättigheter för alla, inte bara för en del som styr, bestämmer över andra som de anser som för små för att vara värda att respektera.

Tack Nelson Mandela för allt du gjort och allt du visat oss andra som viktigt i att handla rätt i alla lägen, alltid besvara andra som de förtjänar att besvaras, inte ignorera dem som vill ha grundläggande rättigheter och gärna mer som alla andra.

Jag lyssnar på vad Oren Lyons, Onondaga chief, säger i We are part of the Earth. Världen behöver män som han som liksom Mandela lever i vetskapen om att vi alla kan göra något för att visa att vi verkligen bryr oss om den här jorden vi lever på.

Alla kan vi bidra med att så ett frö, göra så vi delar med oss av något som verkligen något betyder för alla andra, speciellt de som av olika anledningar inte har det lika bra som oss själva.
Fri vers av Ordregnspoeten
Läst 688 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2013-12-06 19:36Bookmark and Share


  Federico Romano
Man måste hylla en man som kunde lägga hat åt sidan, sen får historien visa vad som är vad, men ändå en stor ledare som kunde ha gjort vad han ville men lät andra ta över & startade en början för ett nytt Sydafrika..
2013-12-10

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Ja, tack till Nelson Mandela! Och tack du för din så fina text här.
2013-12-10

  Kim VIP
Ja det behöver världen män och KVINNOR som åstadkommit mer demokrati och rättvisa!
2013-12-10

    ej medlem längre
En fin och hedrande text kanske fläckad av vissa kommentarer som försöker stjäla uppmärksamhet. Mandela hade nog vägt det goda med det onda och hittat en lösning...
2013-12-10

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Här ser vi en typisk patetisk svensk talande kvinna med gud hjärtad vilja...
kommenterad på ”nivån av samtal” kommentar (Konversation nivå) det är trist för Sverige , skribent och resten vi som sörjer med Syd Afrika Nelson Mandela bortgång;
poeter.se rykte är en katastrof med sådana ellement.
2013-12-08

  Lars Hedlin
R.I.P
2013-12-07

    ej medlem längre
Det är fint med alla som vill det rätta.
Bra skrivet.
2013-12-07

  Anders Nordlander VIP
Nelson Mandelas gärning är utöver det vanliga. All heder åt en sådan man! Han gjorde goda gärningar. I mitt tycke i varje fall.
2013-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Mandela var ett redskap för Satan. Det är man om man inte är frälst, vare sig man vill det eller ej.
Sanningen är sällan sympatisk, men den frigör alltid.
2013-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Det är politiskt korrekt att vara upprörd nu.
Och så ska det gråtas krokodiltårar, för så påbjuder opinionstrycker och masspsykosen.
2013-12-06

  Annie b'larsson VIP
Det spelar ingen roll vad de människorna säger som inte kan något annat än förstöra för sina medmänniskor. De som inte har något konstruktivt, utvecklande och gott att tillföra samhället och mänskligheten. De kan säga vad de vill. Faktum kvarstår. Det faktumet utgörs av alla bevis som finns för vad Nelson Mandela uträttade under sin tid som människa på jorden. INGEN kan omintetgöra Mandelas livsverk. INGEN kan ta ifrån honom det han redan åstadkommit. Ingen har i vår tid gjort så mycket för oss andra och för världen som Nelson Mandela. Om man inte förstår det, är det bara beklagligt. Men denne oerhört modige, sympatiske och kärleksfulle man lever för alltid kvar i våra hjärtan.
2013-12-06

  Annie b'larsson VIP
Har precis läst den enda kommentaren du fått, hittills(den första) på din begåvade och fina text - och är därför just nu alldeles för upprörd för att skriva något, ber att få återkomma.

2013-12-06

  Jeflea Norma, Diana. VIP
Vila i frid Nelson Mandela, Gud valde dig som fadersgestalt
2013-12-06

  Larz Gustafsson VIP
Det är politiskt korrekt att tycka så.
Jag är motståndare till apartheid och rasism men vägrar att glorifiera Mandela.
Vissa ska smutskastas, andra glorifieras.
Allt dikteras av den politiskt korrekta lobbyn.
2013-12-06
  > Nästa text
< Föregående

Ordregnspoeten
Ordregnspoeten