Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nidstång



Norr for Ansgars anhang
Bar last av ränker, guld och list
För följsamt öra tunga rann
Intill tron och spira kröp vite Krist

Din ende son så klen och vek
Dog för länge, länge sen
Men än minner prästligt svek
Som vände vän mot vän

Krig rasar längs kust och vikar
Den bleke gudens största bedrift
Må du slitas från dina spikar
Till bål med din helgade skrift

För seger full, för uråldrig sed
I evig tid
Mot vite krist och mot hans ätteled
Jag reser Nid

Sakrament och synd i bud
Att betvinga oss, att snärja oss
En sådan gråtmild girig gud
Jag ser död i spåren av ditt kors

Må din maskstungna manna
Bli till aska och regna ned
Må dig alla hedna gudar banna
Låt vår blotplats stå fri och i fred

För seger full, för uråldrig sed
I evig tid
Mot vite krist och mot hans ätteled
Jag reser Nid










Bunden vers av sundino
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-07 00:22



Bookmark and Share


    sundino
Tack du galne, kul att du gillade den.
2013-12-08

    GalenSvensk
Vid Oden och Brage, bra skrivet!
2013-12-07
  > Nästa text
< Föregående

sundino