Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

F som i Fadren

Fikarast
fader färdig för fikarast
fnyser förläget
fabrikens Förmän förrädiskt förfinade
fadern förminskad, försmådd
fast förstod faktiskt främmande formuleringar förut
framfödd från finurligt fattigt folk
fast framförallt fingerfärdiga
förordade familjens formation
famlande framför fosterlandets fanor

Fabriken
förskrämda farbröder fabulerar
flertalet försköts för fort från fadersgestalten
fina flickor finns fotade
famnar fikarumsväggen fantastiskt
Fasiken, fina fisken! Faktiskt finemang!
fäder fantiserar för fullt
fikarasten förlöper förargligt fort

fabrikens försmådda förlorare
fråntagna, förvisade, förringade
förtär flasköl festliga fredagar
faller för fort
faller förmodligen förbi
fas 3?

Facket förlorar flertalet förargade fäder för felaktig fakta från främlingsfientliga föreningar
fackpampars fallskärmsavtal framstår frånstötande för förringade fattiga fabriksarbetare

Fader förbannad

Familjen
fyra flickors febriga förväntningar
fastän fadern fortfarande förblir frånvarande
föredrar följdaktligen fettsugningar
framför fikarast









Fri vers (Fri form) av Processan
Läst 524 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2013-12-08 15:56



Bookmark and Share


  Akvamarin
Formidabelt författad text. Håller hela vägen. Febrig och förbannad, klok, skarp och genomlyst. Imponerande!
2014-01-10

    Lillemor
Medryckande tempo,
nästan så jag vill rappa?
Härlig raljerande F-form med
ett efterlängtande behövd budskap.
En text som sticker ut i dagens poesisajt.
Är detta en feministisk skriven text?
Jag tycker den mer belyser män o kvinnors eländiga ekonomiska o kulturella situation år 2013 och vad den för med sig.
Vi har inte kommit längre än hit.

Hoppas det kommer mer ur denna skribents briljanta litterära analys av dagens samhälle.

2013-12-10

  Larz Gustafsson VIP
Alla som har en avvikande åsikt ska tydligen idiotförklaras. Typiskt feministiskt.
2013-12-10

  Processan
Tack för era fina kommentarer. Och jag blockerar ingen med fula kommentarer. Det mörka försvinner i ljuset, så, jag lyser upp vägen för alla illvilliga stackars krakar.
2013-12-09

  Larz Gustafsson VIP
Jag kommer alltid att vara antifeminist och bekämpa feminismen.
2013-12-09

  Vind
Väldigt bra skrivet (i bästa Claes Eriksson klass). Gillar budskapet!
2013-12-09

  Lars Hedlin
Mycket bra skrivit!
2013-12-09

  Katinka VIP
Föredömligt fuck-you från finurlig filur;-)
2013-12-08

  Per Blomqvist
snyggt.
2013-12-08

  cilax VIP
din kommentar till Larz är en del i konstprojektet, vackert
2013-12-08

  Anita Westin
Imponerande F-komposition!
2013-12-08

  Processan
Fel. Feminism förespråkar fäders frihet från förlegat fjanteri.
2013-12-08

  Larz Gustafsson VIP
Feminism föraktar fäder.
2013-12-08

  JVKarin
Fy f-n vad bra! Valet `14 direkt!

fina flickor finns fotade
famnar fikarumsväggen fantastiskt

Snyggt,ser ju stålverket glasklart!
2013-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Processan
Processan