Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gamle Pirku






Mitt namn är Pirku och jag bryter kraftigt på finska
Men har Rosita och Aurora vid min sida
Det är dom som hjälper mig igenom varje natt
Sociala vill alkoholkonsumtionen förminska
Att kniven min stannar i sin slida
Som rakblad i halsen och asgam i mun; så hörs mitt skratt


Jag sitter på en bänk och dricker hela dan
Går fram som om ägde själva gatan
Får jag lust raggar jag fräckt på en gammal dam
Ibland påtänd utav bara fan
Ibland aggressiv som satan
Om du muckar ska jag rasta och rista ditt amalgam


Om än jag rispar nån i magen
En pojka som ville åt min sprit
Får jag bara kost och logi, nyktra till och vila ut
Jag ger väl blanka perkele i lagen
I tingshuset släpper jag av en skit
Ingen domarejävel ska lära mig att veta hut


Jag hånar plitarna från morron till kväll
Sliskande lakejer för systemet
Jag kastar svettiga strumpor när de öppnar luckan
De pryglar mig fyra stycken i min cell
Men jag vägrar inse problemet
Vill de ha gamle Pirku bakom lås och bom
Får de allt lära sig att ducka












Bunden vers av sundino
Läst 230 gånger
Publicerad 2013-12-08 20:06



Bookmark and Share


    sundino
Tack så mycket, kul att du gillade den:
Mvh s.
2013-12-13

  Jenny-linnea
Oj, vilken stark gestaltning av karaktär Pirku. Tät, informativ, beskrivande. Hela personen blir tydlig. Så är det rim på det också. Hur lyckas du. Snyggt!
2013-12-10
  > Nästa text
< Föregående

sundino