Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begraven


Grått
-varelser som står på led.
En del gråter och en del skriker.
Många svär och slåss men inget hjälper.
Dom vill inte gå.

Tvång
-tunga kedjor runt deras fötter.
Dom rör sig men är ändå fast.
Förtvivlade mödrar håller om sina barn
som fastfrusna står, de får ingen nåd.

Folk
-Ett hav av tomma blickar
ser den som vågar vadra förbi.
Alla tillsammans som en person
sjunger en sorgesång utan ljud

Slut
-Ingen ber längre för sitt liv
alla har gett upp, går på en stig.
Alla färger bleknar.
Ju längre de går. Vackra ord likaså.
Man står inte ut.

Ljus
Något som ingen glömmer ens här.
Solen, ljuset
och ljudet av vatten.
Minnet av världen
försvinner allt mer.
Nu är de fast, alla vill ut.

Igen
-Dom vill inte gå, de får ingen nåd.
Sjungandes på sånger
utan någon melodi.
Färgerna är borta
och allting är grått.
De tänker på ljuset.
Alla vill ut.




Fri vers av Lana
Läst 363 gånger
Publicerad 2006-03-14 14:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lana
Lana