Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
I denna lilla text, kan "Justina den fina" lätt, om så önskas, utbytas mot "Charmören Kurt-Sören".<br />OBSERVERA att den inte är tillägnad någon existerande person.... som jag känner i alla fall! ;}<br>


Justina Von Snabel

 

Justina den fina Von Snabel beslöt

en dag då hon snöt

sin näsa den lilla

att hon skulle lägga den litet i blöt

och nyfikenheten sin stilla

 

Hon sporde försiktigt och verkade söt

Hon vänskapsband knöt

Strök tårar som trilla

men njöto i lönndom av tårar som flöt

En falsk empati som förvilla

 

För andra hon senare prata´och skröt

och löften hon bröt

Ej tid gick att spilla

Hon stod där i centrum. Hon syntes och njöt

och kokte en gröt som stank illa

 

I floden av elakt förtal nöjt hon flöt

tills alla försköt

Justina som pilla´

i gallan som de över henne nu göt

Ej nån henne alls tycktes gilla

 

Det faktum fick hjärtat att känna en stöt

I smärtor hon tjöt

allen´i sin villa

och då hon i dödsstunden ögat sitt slöt

helt oberört fåglarna drilla




Fri vers av Pulsatilla
Läst 609 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-14 14:57



Bookmark and Share


  JMR
Härliga rimm, trevligt flyt, rolig berättelse...
2006-03-24

  Dan Linder
ett sedelärande stycke minsann! Justinor går det tyvärr tretton på ett dussin.
2006-03-14

  DanSan
Stackars Justina Von Snabel (JUSTITIA)!
Ja när rättsväsendet dött ja då
borde fåglarna sjunga!!!
2006-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Pulsatilla
Pulsatilla